image description

Mobil Tasarım (Responsive)Nedir?

Blog

Mobil Tasarım (Responsive)Nedir?

Responsive Tasarım Nedir?

Responive web tasarım, akıllı cihazlar için web tasarımlarının ekrana tam oturması ve ekran çözünürlüğü olarak mükemmel kalitenin yakalanması için yapılan çalışmalardır.

Yani responsive tasarım nedir?

sorusuna kısaca duyarlı ve uyumlu web tasarım denilebilir. Responsive Tasarım Cep telefonu ve tablet gibi akıllı cihazların son derece yoğun kullanıldığı günümüz teknoloji çağında akıllı cihazlar için geliştirilen responsive tasarım kullanıcıların işinin oldukça fazla kolaylaştırıyor. Web sitesine giriş yapıldığında cihazın ekran genişliğine göre sitedeki resim ve yazılar yeniden şekillenip ekrana uygun hale geliyor. Görüntünün ekrana tam oturması ile kullanıcı keyifli bir şekilde web sitesinde gezinti yapabiliyor. Web sitesinin cep telefonu ve tablette düzgün görünmemesi ise kullanıcının sitede rahat gezinti yapamaması ve aradığını bulmakta zorlanması ile sonuçlanıyor. Okuma için zoom yapmak, görmek için ekranı sağa sola kaydırmak oldukça zahmetli oluyor. Responsive tasarım ile tüm bu sorunlar anında ortadan kalkıyor. Çünkü web siteleri adeta ekranın ebatlarında şekillenerek ekrana tam yerleşiyor. Böylece gezinti çok daha rahat ve keyifli yapılıyor. Responsive Sitelerin Farkı Responsive web tasarım ihtiyacının her geçen gün arttığı günümüzde, responsive siteler hemen farkını belli ediyor. Çünkü mobil cihazlardan bu sitelere girildiğinde menüler hemen şekil değiştirerek üstten açılır hale geliyor. Responsive tasarımın mobil versiyonunda önem derecesine göre arka sıralarda olan unsurlar gizlendiğinden kullanıcı için site en yalın hali ile gözler önüne seriliyor. Mobil cihazlardan internete girme oranının %38 ile %45 arasında olduğu düşünüldüğünde, responsive tasarımın ne denli önemli olduğu çok daha iyi anlaşılıyor. Responsive Web Tasarımı Akıllı cihazlar için önemli bir web tasarım olan responsive tasarım nedir? sorusuna kullanıcının akıllı cihazlardan web sitesine hızlı ulaşmasını kolaylaştıran bir tasarımdır diyebiliriz. Masa üstünde düzgün ve güzel görünen bir web sitesinin akıllı cihazlarda da aynı kalitede görüntülenmesini sağlayarak kullanım kolaylığı yaratır. Seo açısından da önemli olan responsive web tasarım, web sitesinin arama motorlarında ilk sıralarda çıkmasında etkilidir.

Neden Responsive Web Sitesi?

Başta arama motoru optimizasyonu olmak üzere kolay kullanım için responsive web tasarım tam bir kullanıcı dostudur.

Responsive tasarım nedir?

denildiğinde tek bir domain ile her cihaz çözünürlüğünde mükemmel bir görüntü sergileyen bir tasarım diyebiliriz.Böylece web sitesinin bakım da daha kolay olacaktır. Mobil internet kullanımının hızla yaygınlaştığı günümüzde, kişi ve kurumların web sitelerinin akıllı cihazlarda sorunsuz görüntülenmesi ve rahat gezinti yapılması hedef müşteri kitlesi için son derece önemlidir. Tek bir tasarımla her cihazda aynı kalitenin yakalanması demek maliyetlerin de düşmesi demektir. Yani her cihaz için farklı ayar maliyetleri ortadan kalkar. Cihaza Göre Tepki Veren Tasarım Responsive Tasarımdır Bir web sitesinin cihaza göre boyutlanması responsive tasarım ile yapılmaktadır. Yani web sitesi her farklı cihazda açıldığında cihaza göre yeniden boyutlanarak ekranı kaplar ve kullanım kolaylığı sağlar. 2013 yılından bu yana kullanılan responsive tasarım, mobil cihazların gelişmesi ve ekranının büyümesi ile ortaya çıktı. Resonsive web siteleri akıllı cihazlarda rahat görüntülenirken arama motorlarında da ön plana çıktı. Google dostu responsive siteler kullanıcı dostu siteler olarak çok daha fazla ziyaretçi almaya başladı. Web sitelerinin amacı ziyaretçi sayısını arttırarak çok daha geniş bir müşteri kitlesi yakalama olduğundan, hedeflere ulaşma bakımından bir web sitesi için oldukça önemli bir özellik oldu. Responsive design kullanan bir web sitesi içeriklerin okunabilmesi ve site içinde kolay gezinti yapılabilmesi bakımından çok keyifli ve konforlu siteler olarak çok daha fazla ziyaretçinin olduğu ve gezinti süresinin kısa olmadığı siteler olarak ön plana çıktı.

nevşehir mobil uyumlu web tasarım, kapadokya mobil uyumlu web tasarım

YORUM EKLE

Tıkla Ara!
Whastapp